Referenssit

Länsimetron valaistus
Close
Prev
Next

Länsimetron valaistus

Purso SNEP valaistusjärjestelmät toteutti yhteistyössä Valoa Designin ja Are Oy:n kanssa länsimetron kahdeksan aseman laituri- ja yleisalueiden valaistuksen. Ratkaisuksi valittiin huippuluokan optiikan SNEP Linear L -valaisin, josta hyödynnettiin kolmea eri valaisinpituutta. Valaisimet integroitiin metroasemien kattorakenteisiin sekä opaste- ja informaatiotauluihin. Valaistuksen ohjauksessa käytetään DALI-ohjausjärjestelmää.

Kauppakeskus Ratinan valaistus
Close
Prev
Next

Kauppakeskus Ratinan valaistus

Purso Valaistusjärjestelmät toteutti yhteistyössä Ramboll Finland Oy:n ja Are Oy:n kanssa valaistuksen Kauppakeskus Ratinaan. SNEP-valaisimia löytyy yleistiloista, myymälöistä ja parkkihallista.

Tampereen ytimessä sijaitsevan uuden kauppakeskuksen ratkaisuksi valittiin laadukkaan optiikan SNEP Linear -sarjan valaisimet. Kauppakeskuksen yleistiloissa on käytetty lisäksi SNEP Mode -uutuussarjan CR-valoviivaa. Valaisimien ominaisuuksia muokattiin käyttökohteeseen sopiviksi. Valaisimet toimitettiin joustavasti hankkeen edetessä.

Joensuun Tokmannin valaistus
Close
Prev
Next

Joensuun Tokmannin valaistus

Purso SNEP Valaistusjärjestelmät toteutti Joensuun Tokmannin uuden energiatehokkaan valaistuksen. Investointi maksaa itsensä takaisin kahdessa ja puolessa  vuodessa. Käyttökustannukset ovat alhaiset, ja huoltovapaat valaisimet tuovat merkittäviä säästöjä myös huoltokustannuksissa. Myymälässä on tasalaatuinen valaistus, jonka tasoa voidaan muunnella. Valaisun yleisilme saatiin raikkaammaksi puhtaalla 4000 kelvinin värisävyllä.

Lopputuloksena oli koko myymälän yleisilmeen parantuminen, myynnin kasvu sekä viihtyisyyden ja työviihtyvyyden lisääntyminen. Uusittuun tavarataloon asennetut SNEP Linear SR -valaisimet ovat yksilöllisiä projektituotteita, joiden valo- ja asennustekniset yksityiskohdat sovitettiin Joensuun myymälän tarpeiden mukaisiksi.

Valaisinten tehot on säädetty tarkasti tuoteryhmien ja valaistusalueiden mukaan, sillä joidenkin tuotteiden kohdalla valon määrää tiputetaan, jotta kohdevalot tuovat tuotenostot halutulla tavalla esiin. Dali-säätöjärjestelmä tuo joustavuutta valaistuksen erityistarpeisiin. 

Valaistuksen erityisvahvuutena on kiinteistöautomaation kautta tapahtuva etäohjaus myymälään. Sen avulla haluttuja alueita ja ennakkoon luotuja valaistustiloja voidaan joustavasti muuttaa vastaamaan aina kyseisen hetken tarpeita. Oman haasteensa projektiin toi koko asentamisen ajan auki ollut myymälä: puolet myymälätilasta sai olla kerrallaan työn alla.

Aiemmin 930 loisteputkivalaisinta vaatinut myymälä pärjää nyt 470 led-valaisimella.

AutoCenter Areenan valaistus
Close
Prev
Next

AutoCenter Areenan valaistus

Purso SNEP Valaistusjärjestelmät toteutti Tampereen Linnainmaalle valmistuneen uuden AutoCenter Areenan energiatehokkaan valaistuksen. Areenalla pelataan mm.  salibandyn SM-sarjaa ja maajoukkuepelejä. Tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tapahtumiin. 

Valaistusratkaisuna käytetäään SNEP Linear S+ -sarjan monipuolisia, laadukkaita ja luotettavia valaisimia. Linear S+ on pitkäikäinen  ja valonlaadultaan erinomainen valaisin, joka on testattu ja  täyttää urheilutilakestotestin vaatimukset.

AutoCenter Areenassa on kaksi monitoimikenttää vierekkäin. Urheilutilojen valaistuksessa valontuoton on oltava hyvää ja tasaista, eikä valo saa häikäistä missään olosuhteissa. SNEP Linear S+ on matalan pintaluminanssin valaisin: se tuottaa niin sanottua matalan häikäisyn valoa. AutoCenter Areenan ottelujen televisiointi ja kuvanlaatutekniikka asettavat lisäksi korkeat vaatimukset liitäntälaitteelle.

Täysin huoltovapaat valaisimet tuovat merkittäviä säästöjä huoltokustannuksissa.  Valaistuksen ohjauksessa käytetään DALI-ohjausjärjestelmää, joka tuo joustavuutta valaistuksen erityistarpeisiin. Kytkennät on toteutettu pistoliitintekniikalla, mikä tekee asennuksesta nopeaa ja joustavaa. AutoCenter Areenan yhteydessä on myös kuntosali ja leikkimaailma, joiden valaistuksessa käytetään SNEP Linear -valaisimia.