Referenser

Belysning av västmetron
Close
Prev
Next

Belysning av västmetron

Purso SNEP®-belysningssystem genomförde i samarbete med Valoa Design och Are Oy belysningen för västmetrons åtta plattformar och offentliga utrymmen. Som lösning valdes Purso SNEP® Linear L-armaturen med optik i toppklass och man använde sig av tre olika längder på armaturen. Armaturerna integrerades i takkonstruktionerna på metrostationerna samt i skyltar och informationstavlor. Belysningen styrs med styrsystemet DALI.

Belysningen i köpcentret Ratina
Close
Prev
Next

Belysningen i köpcentret Ratina

Belysningen i köpcentret Ratina förverkligades av Purso Belysningssystem i samarbete med Ramboll Finland Oy och Are Oy. SNEP-armaturer finns i de allmänna utrymmena, affärerna och parkeringshuset.

I det nya köpcentret i Tammerfors centrum valdes SNEP Linear-seriens armaturer med högkvalitativ optik som belysningslösning. I köpcentrets allmänna utrymmen har dessutom LED-slingan CR från den nya serien SNEP Mode använts. Armaturernas egenskaper anpassades enligt användningsändamålet. Armaturerna levererades på ett flexibelt sätt under projektets gång.

Belysningen i Tokmanni i Joensuu
Close
Prev
Next

Belysningen i Tokmanni i Joensuu

Purso SNEP Valaistusjärjestelmät anlade en ny energieffektiv belysning i Tokmanni i Joensuu. Investeringen betalar sig tillbaka på två och ett halvt år. Brukskostnaderna är låga och de servicefria armaturerna ger betydande inbesparingar även i fråga om underhållskostnaderna. Belysningen i affären är av jämn kvalitet och nivån kan varieras. Belysningens allmänna framtoning blev fräschare med hjälp av den rena färgnyansen på 4000 kelvin.
 
Slutresultatet var att hela affärens allmänna framtoning blev bättre, försäljningen ökade liksom också trivseln och arbetstrivseln. SNEP Linear SR-armaturerna som installerades i det förnyade varuhuset är individuella projektprodukter vars ljus- och installationstekniska detaljer anpassades i enlighet med behoven i affären i Joensuu.
Armaturernas effekter har justerats noggrant enligt produktgrupper och belysningsområden eftersom ljusmängden för vissa produkters del sänks så att punktbelysningen på önskat sätt kan ta fram produktlyften. Dali-justeringssystemet ger flexibilitet när det gäller belysningens särskilda behov. 
 
Belysningens särskilda styrka ligger i fjärrstyrningen till affären som sker via fastighetsautomation. Med hjälp av den kan utvalda områden och på förhand skapade belysningssituationer smidigt ändras för att alltid motsvara det behov som råder i stunden. Att affären var öppen under hela den tid som installationen pågick innebar en utmaning: hälften av affärsytan kunde vara under arbete på samma gång.
 
Affären som tidigare krävde 930 lysrörsarmaturer klarar sig nu med 470 ledarmaturer.

Belysning i Autocenter Arena
Close
Prev
Next

Belysning i Autocenter Arena

Purso SNEP Valaistusjärjestelmät anlade energieffektiv belysning i nyligen färdigställda  AutoCenter Arenan i Linnainmaa i Tammerfors. I arenan spelas bl.a. FM-serien i innehockey och landskapsmatcher. Utrymmena kan smidigt omvandlas för olika evenemang. 
 
Som belysningslösning används SNEP Linear S+-seriens mångsidiga, högklassiga och pålitliga armaturer. Linear S+ är en långlivad armatur med utmärkt ljuskvalitet som har testats och som uppfyller kraven i hållbarhetstestet för idrottshallar.
 
Autocenter Arenan har två mångaktivitetsplaner bredvid varandra. Ljusproduktionen i armaturer i sportlokaler måste vara bra och jämn och ljuset får inte blända i några som helst förhållanden. SNEP Linear S+ är en armatur med låg ytluminans: den producerar så att säga ljus med låg bländning. TV-sändningen av matcherna i Autocenter Arenan och bildkvalitetstekniken ställer dessutom höga krav på anslutningsenheten.
 
De helt servicefria armaturerna ger betydande inbesparningar i underhållskostnaderna.  I styrningen av armaturerna används styrsystemet DALI som ger flexibilitet i fråga om olika belysningsbehov. Anslutningarna har anlagts med hjälp av instickskopplingsteknik som tillåter smidig och snabb installation. I samband med AutoCenter Arenan finns också ett gym och en lekvärld och i belysningen av dessa används SNEP Linear -armaturer.